- Hotel Goes

De Mosselman

Mosselvangst

Mosselen zijn lekker én gezond; ze bevatten veel eiwitten en weinig vet. Daarnaast zijn deze heerlijke schelpdieren rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen.

Het zwarte goud uit de Oosterschelde

Ze zijn er weer.. mosselen van Zeeuwse bodem! Kom lekker onbeperkt genieten in ons restaurant of op ons gezellige achterterras van het 'Zwarte Goud' uit de Oosterschelde.

Onze mosselen worden bereidt op Zeeuwse wijze: Gekookt met mosselgroenten, mosselkruiden en peper en zout. Natuurlijk serveren wij hier diverse sausjes en frites of stokbrood bij.

Prijs: Onbeperkt Zeeuwse mosselen voor € 19,50 per persoon.

Zeeland's Roem

Wij serveren mosselen van Zeeland's Roem.
De mosselen worden opgevist uit één van de percelen van Roem van Yerseke en daarna eerst intensief gewassen en in speciaal voor dit doel ontworpen verwatercontainers opgeslagen. Hierin worden de mosselen verwaterd. Het verwateren is een natuurlijk proces waarin de mossel zich, onder stromend zeewater, ontdoet van de laatste, mogelijk nog aanwezige zandresten.

Bent u benieuwd naar de verdere verwerking van de mosselen? Klik hier om naar de website van Zeeland's Roem te gaan. 

Fabel

'Witte mosselen zijn veel lekkerder dan oranje, of andersom'
Tussen oranje en witte mosselen is er noch smaak- noch kwaliteitsverschil. Soms wordt ook wel gedacht dat het kleurverschil te wijten zou zijn aan het geslacht van de mossel. Dit klopt niet. Net als bij mensen heeft het te maken met genetische verschillen. De ene heeft wat meer pigment dan de ander.